Una peça separada del Pla de Mobilitat

El govern vol licitar el concurs del Mataró Bus i veu complicat arribar a aprovar el document marc en el que queda de legislatura

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 24 abril 2018 14:00

Bote Jerez transparència Ajuntament

El govern vol sortir de la situació de bloqueig durant la qual han caigut diferents propostes, entre la clamorosa minoria del PSC al Saló de Sessions i les irradiacions de la situació política nacional sobre el dia a dia mataroní. És en aquest sentit que ha mogut fitxa posant sobre la taula les condicions per a 10 anys de Mataró Bus, que no és pas poc. Sobre la proposta caldrà teixir ara els suports necessaris perquè després de l'estiu es pugui tramitar el concurs corresponent. Bote i Jerez han fet, doncs, el que en una instrucció judicial se'n diria una 'peça separada' perquè veuen que és difícil d'aprovar el promès Pla de Mobilitat de Mataró. Mantenen que els agradaria dur-lo a votació però no tanquen la porta a què es pugui acabar el mandat sense plasmació de la principal conseqüència pràctica del Pacte signat amb amplis suports el 2016. Endavant el contracte de Mataró Bus, doncs. La pantalla del Pla, si s'hi arriba, hi anirà després.

La Mobilitat és un dels aspectes que ha acumulat més hores de reunions. Juan Carlos Jerez és molt explícit: "No tenim el Pla aprovat, però sí que molt treballat, hem parlat molt amb els grups municipals, tenim el seu retorn, disposem de les dades i els estudis i tenim les diagnosis clares". Davant d'aquesta situació, el titular de la carpeta de mobilitat defensa "que fem des del govern el que ens toca, que és tenir clar quin projecte posem sobre la taula". És una manera de passar la pressió a l'oposició, ja que Jerez explica que "no podem esperar més, el contracte s'ha de tirar endavant".

"El concurs no pot esperar"

La manera de presentar el contracte de Mataró Bus és fidel al modus operandi d'aquest govern: plantejar públicament una proposta i després buscar-hi suports. Està per veure si amb el cas del Pla de Mobilitat aquest acabarà arribant o no a formar part de l'ordre del dia d'un dels plens que queden de legislatura: "Els temps són els temps i ho intentarem aprovar, però el que no pot esperar és el concurs de Mataró Bus", explica el regidor. L'Alcalde afegeix que "els debats entre grups són cada cop més complexos i preferim ser prudents, però tenim el compromís de fer-ho i intentarem reobrir el debat del Pla de Mobilitat amb la resta de grups en aquest darrer tram de mandat".