Un nou pla per l'ordenació i dinamització dels polígons

El Ple Municipal porta a terme l'aprovació inicial del nou Pla General d'ordenació relatiu als paràmetres de condicions d'ús de les activitats industrials i terciaries

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Divendres, 13 abril 2018 11:19

Ple municipal d'abril

El Ple Municipal celebrat el 12 d'abril va aprovar inicialment un Pla General d'Ordenació relatiu a la dinamització i ordenació dels polígons de la ciutat. Es tracta d'una modificació del pla que facilitaria la creació de locals més reduïts, cada un amb una activitat diferent. De fet, el govern municipal va destacar l'accent que posen en l'impuls de l'activitat econòmica de Mataró i, en concret, de l'activitat industrial i terciària, una proposta per posar les bases per la implementació d'activitats industrials amb algunes limitacions. Cal destacar que, aquestes limitacions, es basen en un estudi fet en els polígons.

El canvi espera incentivar a les empreses apostar per instal·lar-se als diversos polígons de Mataró. A més, es proposa transportar a la ciutat activitats que, fins ara, s'han fet a fora i que ajudaran a dinamitzar el comerç del centre. Cal destacar que, les llicències i activitats actuals quedaran protegides amb els drets que ja estiguin adquirits amb l'actual pla.

La valoració dels grups municipals

La majoria dels representants dels grups municipals van destacar la necessitat real que tenia Mataró d'actualitzar el Pla i és per això que va rebre els vots a favor de tots els grups exceptuant el de CiU. Aquest grup municipal es va abstenir perquè, segons van informar, la modificació "és tècnicament implacable" però d'una estratègia dubtosa.

Carme Polvillo, regidora de la CUP, va convidar a la reflexió sobre la possibilitat d'efectuar el Pla sota una visió més intramunicipal i intercomarcal, evitant la competència entre municipis. Per la seva banda, Montse Morón de Volem, va demanar rapidesa en els pròxims passos per l'aprovació del pla.
Ple municipal d'Abril

Un model del 1996

El model vigent fins ara i que es proposen modificar per adaptar-lo a les necessitats del moment, va ser elaborat l'any 1996 i, segons explica el govern, ha quedat obsolet. Segons van informar des del govern, consideren necessari aturar la descentralització d'algunes activitats i usos en plantes baixes de la ciutat. Per aconseguir-ho, han aprovat inicialment aquest document que esperen que sigui prou útil i àgil en l'àmbit industrial i terciari.