Solidaritat amb Òmnium per la persecució política rebuda

Convoquen a la societat a concentrar-se avui davant els ajuntaments per demanar l’alliberament de Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn

Òmnium cultural

Davant la notícia recent del segon escorcoll a la seu nacional d’Òmnium Cultural, sumat a l’empresonament del seu president, Jordi Cuixart, l’actual president d’Òmnium Maresme, Carles Estapé, ha manifestat el ferm compromís de l’entitat per seguir treballant a la comarca. Així ho va fer saber durant l’acte públic d’agraïment pel suport rebut per part d’entitats, polítics i ciutadans que va tenir lloc a la plaça Santa Anna. A més, durant l’acte també van voler denunciar la persecució política que està patint Òmnium i, per acabar, Marcel Mauri, actual president d’Òmnium Cultural, va llegir el manifest que ja havia llegit uns minuts abans en la concentració a plaça Sant Jaume.

5 mesos empresonats

Avui divendres 16 de març, fa 5 mesos que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart són a la presó. Per aquest motiu, l’entitat fa una crida a concentrar-se davant els ajuntaments a les 19h de la tarda per demanar el seu alliberament així com el d’Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

Òmnium Cultural és una entitat històrica compromesa amb el país, la llengua, la cultura i la cohesió social dels catalans que compta amb més de 100.000 socis.

Jordi Cuixart president d'Òmnium Cultural

Un manifest contra l’escorcoll

Davant l’escorcoll, Òmnium ha respost amb un manifest crític amb fragments com el següent: “Estem davant d’una clara persecució política de la nostra entitat. És evident que les nostres idees molesten a l’aparell polític i judicial de l’Estat espanyol. En ple segle XXI això hauria d’avergonyir a qualsevol demòcrata”.