Arreglar forats de les voreres, el més votat dels pressupostos participatius

Millorar la plaça de Santa Anna, tendals a escoles bressol i àrees de joc de nou escoles també entren entre les propostes que prosperaran

  • Redacció
  • Dilluns, 26 Febrer 2018 16:17

Taula pressupostos participatius

La primera partida de pressupostos participatius de l’Ajuntament de Mataró ja té quatre propostes guanyadores. Després de 20 dies de votacions i 1.811 ciutadans participant del procés per escollir a què destinar una partida de 500.000 euros s’han imposat quatre propostes de millora de diferents espais públics. Així, es potenciarà un Pla Director per arranjar les voreres en mal estat, es faran tres actuacions a la Plaça de Santa Anna,  s’instal·laran tendals en sis escoles bressol municipals i es milloraran les àrees infantils de nou escoles.

El total d’inversió en els projectes guanyadores puja a 460.076 euros. La resta de partida queda com a romanent.

Just acabat el procés i a partir de la mateixa plataforma www.decidimmataro.cat  els ciutadans poden respondre una enquesta de satisfacció per millorar aquelles qüestions del procés que s’han detectat en aquesta primera campanya de pressupostos participatius a Mataró.

 

Quines són les propostes guanyadores?

Voreres més accessibles
1.-Arreglar forats de les voreres:
El Pla Director per la millora, pavimentació i reurbanització dels carrers de Mataró contempla, entre d’altres actuacions, arranjar les voreres malmeses per l’acció de les arrels dels arbres que provoquen el trencament i l’aixecament d’aquestes i el seu entorn. Aquesta proposta proposa actuar en aquestes voreres segons detecció.
Pressupost: 250.000 €

L'escola Pia Santa Anna
2.-Millorar la plaça de Santa Anna perquè sigui més agradable:
instal•lar sis bancs de pedra, sis jardineres rodones de fossa i una font amb quatre sortidors d’aigua potable.
Pressupost: 34.500 €

Escoles Bressol
3.-Instal·lació de tendals per evitar l’exposició solar en escoles i escoles bressol: Instal•lar tendals, cortines i/o làmines als vidres en sis escoles bressol (Figueretes, Cerdanyola, Menuts, Tabalet, La Llàntia i Elna) i dues escoles (Antonio Machado i Montserrat Solà).
Pressupost: 110.000 €

Ciutat 2013, Torre Llauder
4.-Renovació dels jocs d’exterior dels patis escolars amb propostes de moviments, cooperatives i imaginatives: Subministrament i col•locació de jocs infantils didàctics i pedagògics a nou escoles (Tomàs Viñas, Camí del Mig, Germanes Bertomeu, Josep Montserrat Cuadrada, Peramàs, Angeleta Ferrer, Camí del Cros, Cirera i Torre Llauder).
Pressupost: 65.576 €