El govern es desdiu de traslladar la biblioteca a Can Xammar

En el marc d’un preacord de Ciutadans, que votarà a favor dels pressupostos

  • Redacció
  • Divendres, 09 Febrer 2018 14:10

Ciutat 2017, biblioteca fundació iluro

El trasllat de la Biblioteca de la Fundació Iluro a Can Xammar en el marc del pas a titularitat pública de l’equipament era una de les propostes innovadores del pressupost del 2018. Era, perquè el govern ja s’ha desdit d’aquesta operació. Això és el que ha fet públic el grup municipal de Ciutadans que ha arribat a un preacord amb el PSC per donar suport als pressupostos que se sotmeten a aprovació la setmana que ve. La marxa enrere del govern és presentada com un èxit pel partit taronja, que vol prioritzar el Triangle de Molins com a ubicació per a la futura biblioteca.

Per part del govern municipal encara no han confirmat l'extrem d'aquest acord fet públic pel quart grup amb més representació al Ple

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, Juan Carlos Ferrando, explica que “hem arribat a un preacord a l'aconseguir el compromís de retirar el projecte de trasllat de la biblioteca Fundació Iluro a Can Xammar”. Ferrando assegura que "per a nosaltres era prioritari la quarta biblioteca a Cirera-Molins" i  aquesta prioritat “era incompatible en gastar-se al voltant d’un milió d’euros en traslladar la biblioteca ubicada al centre de la ciutat a Can Xammar”.

Les bases de l’acord

Ferrando ha recalcat que aquest preacord és un acte de responsabilitat i compromís amb la ciutat. En aquest sentit, ha fet “un especial seguiment a les partides pressupostàries” assignades als projectes estratègics que la ciutat necessita de forma urgent, “com ha sigut la dinamització dels polígons, el front marítim i el districte TecnoCampus”. El portaveu de Cs ha assenyalat la importància d'exercir "una oposició constructiva, amb propostes i que permet arribar a acords en benefici dels ciutadans de Mataró".
Ple de febrer