L'Ajuntament demandarà la Generalitat

La demanda ve motivada pels incompliments en el finançament de les escoles bressol municipals

Ciutat 2014/2015, escola bressol

El Ple de l'Ajuntament de gener va aprovar per unanimitat una proposta de resolució del Partit Popular de Catalunya amb el suport dels grups municipals d’ICV-EUIA, C's i VOLEMataró per denunciar al departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya pels incompliments en el finançament de les escoles bressols municipals de Mataró. El Ple va acordar així que els serveis jurídics de l'Ajuntament iniciarien els tràmits per presentar una demanda contra el Departament d'Ensenyament.

En concret, el Departament d’Ensenyament ha incomplert des del 2011 els acords signats amb les entitats municipalistes per al finançament de les escoles bressol de titularitat municipal. És per això que demanen el pagament de les quantitats ja justificades i acceptades i que denuncien que l'impagament ha perjudicat les famílies i a les finances municipals.

Més demandes

Cal destacar que ja hi ha dos Ajuntaments, el de Cornellà o l'Hospitalet de Llobregat, que van demandar judicialment al Departament per rebre l'import per part de la Generalitat. En ambdós casos el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar-los la raó amb sentència condemnatòria contra la Generalitat de Catalunya a la que obliga a satisfer les obligacions que havia contret amb aquests municipis. A més, l'Ajuntament de Barcelona també ha anunciat la interposició de demandes contra el Departament pel mateix motiu.