El Ple aprova que l’Ajuntament llueixi un llaç groc en solidaritat amb els presos

El govern del PSC ja ha fet cas omís a acords similars

  • Redacció
  • Dilluns, 22 Gener 2018 12:03

Llaços grocs

Sant tornem-hi amb el mateix procediment. El Ple aprova una proposta i presumiblement el govern se’n desentén, escudant-se en la legalitat i en què l'acord no és vinculant. Dijous passat el Ple va aprovar que Mataró reclami la llibertat dels presos polítics penjant un llaç groc a la façana de l'edifici consistorial. La resolució va prosperar amb els vots a favor dels grups de CiU, ERC, Volem, la CUP, ICV-EUiA i la regidora no adscrita, i amb l'oposició del PSC, Cs, PP i PxC. Resta veure ara si el govern aplica aquest acord del Ple o es repeteix el mateix estira i arronsa de gestos que, de fet, ja protagonitzen quasi de forma endèmica el govern i els grups independentistes, que dijous passat van tornar a penjar de les finestres dels despatxos de CiU i ERC una pancarta per la llibertat de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

Ja el Ple de novembre va aprovar que es pengés al balcó una pancarta pels presos. En el text aprovat aquesta setmana es denuncia que "el Govern de la ciutat ha incomplert aquest acord sense donar cap explicació al respecte i sense contestar tampoc el requeriment per escrit que se’ls va fer via registre municipal". Llavors el govern va esgrimir les instruccions de la Junta Electoral en ser període previ als comicis del 21 de desembre però ara els proposants asseguren que "cal continuar fent els esforços que calgui per tal de no normalitzar una situació injusta i molt discutida, no només socialment, sinó també per part de diferents col•lectius de juristes catalans, espanyols i sobretot estrangers".

Llaços grocs

La proposta és que Mataró emuli ajuntaments com el de Barcelona que han acordat lluir el llaç groc que, remarquen, "no representa l’independentisme, sinó que vol representar els drets humans i la voluntat d’alliberar persones injustament empresonades". En aquest sentit l'acord que va prosperar a Mataró compta tan sols amb el fet de lluir aquest símbol a l'Ajuntament.