Una eina pública per consultar els pressupostos municipals

L'Ajuntament crea una pàgina web amb informació municipal sobre ingressos i despeses, gràfiques i comparatives amb altres municipis per garantir la màxima transparència amb els ciutadans

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Dimecres, 13 Desembre 2017 19:24

Presentació web pressupostos Ajuntament de Mataró

Oferir la màxima transparència és l'objectiu de la nova eina presentada per l'Ajuntament que permet consultar els pressupostos municipals de manera fàcil i entenedora. La pàgina web ofereix informació sobre el pressupost vigent i els exercicis anteriors des de l'any 2010, així com comparatives amb les dades d'altres municipis de Catalunya. L'eina estarà subjecta a constant actualització i ofereix dades d'interès ciutadà en relació als impostos, les taxes, les despeses les quals es destina cada aportació, els ingressos municipals i molt més.

Segons va destacar durant la roda de premsa de presentació Juan Carlos Jerez, regidor de Serveis Centrals, des de l'Ajuntament aposten per aquesta eina perquè els ciutadans puguin “veure i entendre els pressupostos” i és per això que ofereix “informació detallada i intel·ligible”. Per concloure va recalcar que és “una eina fonamental per a la ciutadania”.

Presentació web pressupostos Ajuntament de Mataró

La pàgina web ofereix una guia amb tota la informació necessària per comprendre l'eina. També disposa d'informació referent al pressupost de 2017 per conèixer l'estat diari de l'execució de les despeses i dels ingressos.

També el deute

La iniciativa s'emmarca dins el projecte de la Comissió Informativa Especial de Bon Govern, ètica i transparència de l'Ajuntament. A més d'aquesta pàgina web recentment inaugurada, fa uns mesos també van posar en marxa l'Observatori del Deute, un espai informatiu al web municipal que mostra l'estat del deute de l'Ajuntament i les empreses vinculades.