Front comú renovat contra els macroprostíbuls

L'alcalde, amb el suport de tots els grups, assegura que impediran l'obertura tot i una sentència contrària

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Dijous, 07 Desembre 2017 00:00

Roda de premsa prostíbuls

“Faré ús de totes les eines legals possibles per evitar el macroprostíbul”. Així va començar David Bote, alcalde de Mataró, la roda de premsa per informar sobre l'estat de la gestió de situació d'un possible macroprostíbul a Mataró. L'alcalde ha explicat que en la darrera sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), aquest va declarar vigent la llicència ambiental d'un dels prostíbuls. Tot i això, va explicar que aquesta no és suficient per a l'obertura del local, perquè també caldria una llicència d'obres de la qual no disposen els propietaris perquè l'anterior va caducar.

Els diversos representants de tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament van comparèixer davant els mitjans mostrant el front comú del Ple Municipal contra l'obertura del polèmic macroprostíbul.
Unitat contra els prostíbuls

La llicència no és vàlida

Cal destacar, també, que no és possible tramitar aquesta llicència d'obres que necessiten els propietaris per obrir el local perquè la suspensió de llicències per part del consistori impedeix atorgar-ne de noves. 

La nova normativa que regularà aquestes llicències d'obres serà un Pla Especial d'Usos més restrictiu que preveu que serà aprovat per l'Ajuntament a l'estiu del 2018. “El propietari fa servir els seus drets jurídics però nosaltres posem restriccions dins la llei”, va afirmar Bote.