Rajoy demana a Mataró “tancar ferides” el 21-D

El President del govern espanyol assegura que l'aplicació de l'article 155 ha servit per acabar amb el procés i retornar la normalitat a Catalunya

  • Redacció - ACN i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 04 Desembre 2017 11:40

Acte del PP al Hotel Atenea - Mariano Rajoy

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va reivindicar dissabte les bondats de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya assegurant que ha servit per acabar amb el procés i retornar una certa normalitat a Catalunya i que les eleccions del 21-D són una bona oportunitat per "tancar les ferides i començar a reconstruir allò que s'ha trencat". "L'independentisme ja no dona més de sí i cal obrir finestres perquè corri l'aire", va afegir. Rajoy va ser a Mataró, concretament al Port, passejant breument i celebrant un dinar amb militants i simpatitzants del partit a l’hotel Atenea.

Acte del PP al Hotel Atenea - Mariano Rajoy

Acompanyaven al President espanyol el candidat a la Generalitat Xavier García Albiol, la ministra de Sanitat Dolors Montserrat i el delegat del govern a Catalunya Enric Millo.

Acte del PP al Hotel Atenea - Mariano Rajoy
La visita de Rajoy a Mataró va comportar un ferri control de seguretat en els accessos i les proximitats del Port. Es va convertir en viral el vídeo de dos membres de la Policia Nacional impedint l’accés al Port a dones d’avançada edat per dur mocadors grocs, associats al moviment per la llibertat dels presos. Un helicòpter i desenes d’agents completaven el desplegament policial per la visita de Rajoy.

En la seva intervenció davant la militància, Rajoy va reivindicar que el PP és qui va prendre la decisió d'aplicar el 155, un article que "ha deixat de ser un fantasma jurídic per ser una realitat" i que s'ha demostrat com la millor eina per plantar cara al "desafiament i el caos" de l'independentisme. "Gràcies a la seva aplicació Catalunya ha recobrat la legalitat, la confiança, ha iniciat la recuperació econòmica i celebrarà unes eleccions", va afegir. A més, el president espanyol va destacar que la seva aplicació s'ha fet amb "absoluta normalitat" i que en només un més "tot ha millorat". Rajoy va insistir que les eleccions del pròxim 21 de desembre han de servir per deixar enrere una de les pitjors crisis que ha viscut l'estat espanyol en els últims 30 anys protagonitzada per uns dirigents preocupats només per "les seves quimeres i fantasies" i no pels problemes reals de la ciutadania. "Les eleccions han d'obrir un nou futur per Catalunya perquè l'independentisme ja no dona més de sí", afegeix.

El president espanyol va comentar que un dels efectes negatius més evident del procés independentista a Catalunya és que la seva economia ha deixat de ser el tractor de la resta de l'estat. En aquest sentit, va recordar les gairebé 3.000 empreses que han marxat de Catalunya, l'augment de l'atur per sobre del de la resta de l'Estat, la pèrdua de turistes i el descens del consum, entre d'altres. Aquí, Rajoyva destacar que si els populars governen a Catalunya es recuperarà la normalitat i això permetrà crear ocupació i reprendre el creixement econòmic.