CiU i ERC pengen una pancarta pels presos a l'Ajuntament i l'Alcalde la fa retirar

Els republicans es queixen que no s'acompleixi així la proposta de resolució del Ple

  • Redacció
  • Dilluns, 27 Novembre 2017 12:37

Pancarta presos polítics

Durant pràcticament dos dies del segon pis de l'Ajuntament de Mataró ha penjat una pancarta amb el missatge "Llibertat Presos Polítics". Els regidors de CiU i ERC la van penjar entre les finestres dels seus despatxos de grup municipal, a la part alta de la Casa Gran, dissabte a la tarda. Aquest dilluns al matí la brigada municipal ha procedit a la seva retirada per ordres directes de l'Alcalde.

Segons fonts municipals la decisió s'ha pres per garantir la "neutralitat institucional", després que a Barcelona hagi prosperat un recurs de Ciutadans en aquest sentit. L'alcalde, hauria trucat primer a algun dels regidors d'ERC perquè la despengés i en no arribar a cap acord amb aquest partit, n'ha ordenat la retirada a una empresa, que s'ha hagut d'enfilar amb una grua per poder-la treure.
 

Pancarta presos polítics
Els dos partits es queixen que la retirada –que ha mobilitzat una grua– s'ha fet sense notificació prèvia.No és la primera vegada que ERC utilitza la finestra del seu grup municipal per penjar-hi pancartes.  El mateix grup municipal té instal·lada una cortina amb els colors de l'estelada perquè la bandera independentista sigui present.

Cal recordar que en el darrer Ple Municipal es va aprovar una proposta de resolució que instava l'Ajuntament a ser actiu en la reclamació de la llibertat pels presos polítics i comportava, segons el text aprovat, que es pengés al balcó  principal de l'edifici una pancarta com la que els dos grups independentistes van penjar. El bloc sobiranista es queixa que, de nou, el govern no atengui la resolució del Ple.

Pancarta presos polítics