Doble concentració a l'Ajuntament

Avui a les sis, just abans del Ple Municipal, es concentren els partidaris de la unitat d'Espanya i dissabte a les set del vespre els sobiranistes es concentraran per la llibertat dels presos polítics

  • Redacció
  • Dijous, 16 Novembre 2017 10:03

Manifestació per la unitat d'Espanya

El govern en minoria solitària del PSC afronta avui, a les set de la tarda, el seu primer Ple Municipal substanciós. Sobre la taula hi ha un ordre del dia que servirà per comprovar amb quins suports compten els sis regidors governamentals. Les ordenances de terrasses o de tinença d'animals passen tràmit com també torna a debat el tema del Corte Inglés i Can Fàbregas. L'ambient polític general, a més, no només es deixarà sentir a dins del Saló de Sessions sinó que també prendrà el davant de l'Ajuntament amb dues concentracions convocades al mateix lloc, en una hora de diferència, de signe pràcticament contrari.

Així, el grup promotor de les dues manifestacions per la permanència de Catalunya dins Espanya ha convocat a les sis una concentració. "No som violents, som mataronins" es pot llegir al cartell que s'ha fet viral per xarxes socials i amb el que volen remarcar que no hi ha lligam entre el moviment i l'agressió que es va produir a la ciutat. Precisament en aquest sentit intervindran a l'Audiència Prèvia del Ple, amb un punt per defensar l'honorabilitat dels manifestants.

Mataró demana l'alliberament dels presos polítics

Un mes sense "els Jordis"

A les set de la tarda del dissabte 18 de novembre, per altra banda, les entitats sobiranistes han convocat una concentració per la llibertat dels presos polítics. Ho fan coincidint amb el fet que fa un mes que van entrar a presó preventiva Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La concentració es convoca amb el símbol del llacet groc i tindrà rèplica dins del Ple Municipal amb una proposta de resolució que presenta ERC perquè l'Ajuntament es posicioni activament per la llibertat dels presos polítics catalans.