Aval inicial a les ordenances fiscals

Només CUP i PxC voten en contra del primer tràmit

  • Redacció
  • Dilluns, 23 Octubre 2017 11:03

Ple ordenances

Les ordenances fiscals van superar dijous passat el seu primer tràmit en Ple Municipal. El suport va ser ampli en una sessió que va servir d'estrena de la nova ubicació dels regidors al Saló de Sessions després de la sortida de CiU del govern. Com s'esperava, la majoria de grups van optar pel suport o l'abstenció, que propicia el període d'al·legacions en el qual negociaran per esmenar la proposta inicial del govern. Fins i tot la mateixa Convergència, que havia treballat en la proposta governamental, va anunciar algunes propostes de millora. Ara comença doncs la primera prova de força pel govern en gran minoria dels socialistes.

La proposta d'ordenances es va aprovar provisionalment amb el vot afirmatiu dels grups municipals del PSC, CiU i C’s. Es van abstenir ERC-MES, VoleMataró, PP, ICV-EUiA i la regidora no adscrita. Van votar en contra CUP i PxC.

Congelació general

En línies generals, es congelaran la majoria d’impostos, taxes i preus públics per al 2018. Així doncs, es mantenen el rebut de l’IBI, l’impost de vehicles i el de la brossa domiciliària. Només experimenten un creixement l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), que s’apuja un 3,75%, la taxa de cementiris, que en compliment del plec de condicions amb l’entitat concessionària s’augmenta l’IPC més 2 punts; i la taxa de guals, que tal com es va acordar es proposa arribar al 50% de l’import final previst. Els ingressos per aquest concepte aniran íntegrament a millores i manteniment de voreres, accessibilitat i mobilitat.

Ple ordenances

El Ple extraordinari també va aprovar les bases de subvencions de foment de l’activitat econòmica, ajuts de caràcter social per a l’habitatge, patrimoni arquitectònic, borsa de lloguer social i eficiència energètica, amb imports relacionats amb la fiscalitat municipal. Aquest punt es va aprovar amb el suport de PSC, CiU, C’s, PP i l’abstenció de la resta de grups i de la regidora no adscrita.

Al·legacions
La proposta de modificacions de les ordenances fiscals reguladores dels tributs locals, taxes i preus públics, així com les bases reguladores de subvencions i ajuts, se sotmetran ara a un període d’exposició pública de 30 dies hàbils a partir de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província. Un cop estudiades les al·legacions, si es produeixen, el text es tornarà a presentar per a la seva aprovació definitiva en un altre Ple extraordinari a finals de desembre.