Exigeixen a Bote que condemni rotundament l'empresonament de Sànchez i Cuixart

CiU, ERC, CUP, Volem i ICV-EUiA demanen cancel·lar tots els actes polítics i institucionals previstos

  • Redacció
  • Dimarts, 17 Octubre 2017 11:38

Concentració contra l'actuació de l'Estat a Catalunya

Pressió per l'Alcalde David Bote perquè tingui un "posicionament contundent i enèrgic de l'actuació de l'Estat i l'exigència que els senyors Sànchez i Cuixart siguin posats en llibertat de manera immediata". Aquest és textualment el prec que han adreçat els portaveus de CiU, ERC, CUP, Volem i també ICV-EUiA per escrit. L'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural suposa, per aquests grups municipals, una situació suficientment greu com per aturar tota l'activitat política i institucional de l'Ajuntament.

De moment l'Ajuntament ja ha suspès la presentació prevista per a aquest matí de les obres de de la plaça pública que s’urbanitzarà al costat del passatge de Lluís Gallifa.

"Creiem que no podem traslladar a la ciutadania el missatge que el que està passant és normal i que no passa res”, es pot llegir a la carta. “Estem convençuts que en aquesta ocasió la resposta del Partit Socialista, que en aquest moment governa en solitari a Mataró, serà positiva i ens podrem trobar al costat dels que defensem la democràcia i la llibertat d’expressió, així com el respecte als drets humans”, s'hi afegeix.

Acte del PSC a Cerdanyola
El PSC demana "la revisió urgent" i la posta en llibertat
En un comunicat públic, el Grup Municipal del PSC ha expressat el seu respecte a les decisions judicials però afegeixen que "considerem un immens error aquesta decisió i reclamem la revisió urgent d’aquest acte judicial, que impliqui la posada en llibertat d’aquestes dues persones. No comprenem que s’acusi de sedició als organitzadors de les protestes". En el mateix text afegeixen que "No volem que una decisió inoportuna i preocupant impliqui augmentar la tensió social i política, que ens porti cap a un trencament més agut que acabi impedint el diàleg i l’acord".