Els comuns de Mataró emplacen Bote a aprofitar la majoria d'esquerres

El grup, que inclou ICV-EUiA i Ana Maria Caballero, tanca així la porta a la moció de censura de CiU

  • Redacció
  • Dimecres, 11 Octubre 2017 13:00

Roda premsa ICV

El grup promotor de Catalunya en Comú a Mataró ha sortit al pas del trencament del pacte de govern a la ciutat per reclamar a l'Alcalde que reorienti a l'esquerra la governança de la ciutat. En un comunicat que inclou ICV, EUiA i el cercle de Podem Eixample de la regidora no adscrita Ana Maria Caballero, els comuns també reclamen a David Bote que "expressi institucionalment la seva condemna de les accions repressives i demani les responsabilitats polítiques al Govern del Partit Popular, tal com han fet molts alcaldes i alcaldesses de la seva formació política". En el comunicat no s'esmenta la moció de censura que ha plantejat CiU però, en clau local, s'advoca per
"l’articulació d’uns nous acords amplis destinats a millorar les condicions de vida de tots els ciutadans i ciutadanes" i emplaça a totes les esquerres a "encetar aquesta nova etapa basada en acords valents que facin de Mataró una ciutat més cohesionada, més justa i millor".

Als comuns mataronins els preocupa la situació actual del país i adverteixen que "no donarem suport a cap iniciativa política, ni social que empitjori la situació". En aquest punt són crítics amb el frontisme i defensen que "Cal veure el que ens uneix, i recosir els vincles, construir ponts i l'espai més propici per fer-ho és l'àmbit local, el municipalisme".

Virar a l'esquerra

Els comuns aposten per "aprofitar el trencament del pacte de govern contra natura de PSC-CiU per reorientar les prioritats polítiques a l’Ajuntament de Mataró" i fan constar als socialistes que a l'Ajuntament "hi ha una majoria nítida d’esquerres i per tant no entendríem que les polítiques del PSC no responguin a aquesta realitat".