Converses obertes per la moció de censura

CiU, ERC, VOLEM i CUP afirmen que l’alcalde no ha sabut ser ferm defensant els drets democràtics

  • Redacció
  • Dilluns, 09 Octubre 2017 12:05

Referendum

La moció de censura contra David Bote ja s’està cuinant. Quim Fernàndez i Núria Calpe van iniciar dijous passat les converses amb representants d’ERC, VOLEM i la CUP. En un comunicat els convergents asseguren que “va haver-hi un element on tots van coincidir: en ple segle XXI no és admissible que l’alcalde de la sisena ciutat més important de Catalunya sigui incapaç de condemnar amb contundència uns fets tan violents per part de la policia com els que van enregistrar les càmeres de televisió”.

El fins ara soci de govern especifica els motius de la moció essent molt crítics amb l’Alcalde: “Ningú té l’obligació de ser independentista, a ningú se li pot recriminar no ser independentista, tothom té dret a ser el que vulgui, el que no és presentable és que es coarti la llibertat d’expressió, la llibertat de reunió i que es conculquin els drets més elementals de la ciutadania. Com van coincidir tots, aquest no és un problema d’independència, és un problema de democràcia”.

"Consens i generositat"

Segons fonts de la negociació, tots els partits es van mostrar disposats a actuar amb el màxim “consens, generositat i transparència” per arribar a una entesa que regeneri públicament la imatge de Mataró. Les reunions van servir per exposar els plantejaments generals i, en cap cas, es va parlar de l’alcaldia ni de cap repartiment de regidories.