“Em motiva el repte de governar en solitari”

L’Alcalde David Bote retreu el trencament de CiU i la divisió de la societat "per qüestions identitàries"

  • Redacció
  • Divendres, 06 Octubre 2017 13:55

Els regidors socialistes

Reacció ràpida i obligada. David Bote ha anunciat el seu nou govern municipal només 24 hores després de la sortida de CiU de l'executiu. Ho ha fet amb la voluntat de governar en solitari amb el condicionant "de moment" reiterat fins a tres ocasions. Reconeix que hi ha grups de l'oposició que han ofert la seva col·laboració i hi ha converses informals obertes però de moment reorganitza les àrees de govern confiant en els sis regidors socialistes. "Governar en solitari és un repte que no serà fàcil però que ens motiva", ha dit Bote que ha afegit que "continuaré sent alcalde pels mateixos principis i valors, ètica i transparència, esforçant-me més per donar resposta al que realment volen els mataronins".

Bote no ha escatimat crítiques cap al seu antic soci de govern. "Són ells els que han trencat per raons que no estaven incloses a l'acord, ni jo ni el PSC hem incomplert el programa de govern", ha assegurat. Bote critica els convergents trencar "en uns moments complicats en què necessitem estar units i promoure el diàleg". El socialista lamenta "la divisió de la societat per qüestions identitàries, que mai abans havien estat tan importants". Bote ha estat dur respecte de les raons explicitades el dia abans per Quim Fernàndez pel fet de sortir del govern: "No és veritat que jo no condemnés el que va passar el dia del Referèndum, vaig demanar el cessament de les accions i rebutjo totes les violències sense ambigüitats".

Bote no ha entrat en les possibilitats que prosperi la moció de censura i s'ha limitat a expressar-ne el respecte "és una acció democràtica que ara com ara no té els suports suficients".