El PSC aposta per governar en solitari

Lamenta el "frontisme polític" i la "pèrdua de transversalitat" que suposa la sortida de CiU del govern

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dijous, 05 Octubre 2017 16:30

Roda de premsa socialistes - pacte de govern trencat

El PSC de Mataró es veu capaç de governar amb només sis regidors i "buscant els més amplis acords amb tots els grups", segons paraules del seu Primer Secretari i també regidor Juan Carlos Jerez. Els socialistes han reaccionat amb celeritat a l'anunci de CiU de trencar l'acord de govern municipal lamentant aquest fet pel que implica. "Estem anant a un frontisme polític i institucional i és un greu error, el govern perd transversalitat en un moment en què és més necessària que mai", assegura Jerez. El regidor lamenta que "se'ns vulgui excloure de la vida institucional simplement per no ser independentistes" i defensa que "s'ha fet un assetjament per buscar l'enderroc de l'Alcalde" a qui defensa que va ser "dels primers dirigents socialistes a sortir a condemnar la violència de l'1-O".

El partit confia a poder reconfigurar el programa de govern en les pròximes setmanes i anticipa que "serà més d'esquerres" que l'acord signat amb CiU a inicis de mandat. Respecte del paper dels antics socis de govern, el PSC assegura que hi compta "per arribar a grans acords, als més amplis consensos en polítiques de ciutat".

Roda de premsa socialistes - pacte de govern trencat

La portaveu del Grup Municipal i també regidora Núria Moreno ha reconegut "la bona relació que sempre hi ha hagut entre els dos grups que compartíem govern" i ha atribuït a "distorsions provocades per la direcció del PDeCAT haver arribat a aquesta posició". Al seu torn, Juan Carlos Jerez ha lamentat "el protagonisme involuntari que s'ha atribuït a l'Alcalde, descontextualitzant les seves paraules, buscant el titular i exagerant moltes declaracions" al seu preguntat per la bel·ligerància mostrada pels socialistes mataronins contra el Referèndum.