Més gent al carrer contra la violència policial

Els regidors del PSC se sumen a la concentració però el públic retreu l'absència de Bote, a Barcelona

  • Redacció i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 02 Octubre 2017 12:38

Concentració post referèndum

El davant de l'Ajuntament s'ha omplert de gom a gom avui dilluns a les 12h del migdia. La convocatòria d'una aturada de 15 minuts en condemna de la repressió policial del referèndum d'ahir 1 d'octubre ha tret molta gent al carrer. Més de 1.000 persones han secundat la convocatòria centralitzada, però l'aturada s'ha fet també en altres punts, centres educatius o de treball. Davant l'Ajuntament s'hi han vist bona part dels regidors del consistori –a excepció dels electes de Ciutadans, el PP i PxC– inclosos regidors socialistes. Fonts de l'Ajuntament i del mateix PSC han apuntat que l'Alcalde David Bote secundava la protesta, però que era a Barcelona a la reunió de l'Executiva del partit. Tot i això, de nou, hi ha hagut bronca contra l'Alcalde en un gest col·lectiu que ha molestat alguns dels presents.

Concentració post referèndum
Tot i que no estaven previstes intervencions, el Primer Tinent d'Alcalde Quim Fernàndez ha intervingut per explicar el motiu de la concentració. Ha estat llavors quan ha estat increpat per alguns espontanis i crits contra l'absència de l'Alcalde.

De nou a davant de l'Ajuntament hi ha faltat servei de megafonia

Qui ha llegit el manifest de la Taula per la Democràcia ha estat una representant de Comissions Obreres. Ha apel·lat a la "unitat i diversitat" de Catalunya contra l'ús de la violència i les vulneracions dels drets i les llibertats patits en les darreres jornades i especialment ahir diumenge. Ha fet una crida a l'aturada nacional convocada per demà dimarts per entitats i sindicats i ha acabat amb "Catalunya, un sol poble". El Cant dels Segadors ha clos un acte amb molta ràbia condensada en l'ambient per les imatges violentes que tothom associa a l'operació policial d'ahir.

Concentració post referèndum

Demà, aturada nacional

La convocatòria ha estat, també, un prolegomen de l'aturada nacional convocada per demà. Aquesta mena de vaga general la convoquen els sindicats, el moviment estudiantil i entitats com Òmnium Cultural i l'ANC. Ho fan a través de la Taula per la Democràcia i hi ha convocada una manifestació a Barcelona a partir de les 18h als Jardinets de Gràcia.