La prèvia de l'1-O, minut a minut (Divendres)

Actualitzem la informació dels prolegòmens de la votació de diumenge

  • Divendres, 29 Setembre 2017 15:00

 

Divendres 29 de setembre

Recull fotogràfic
Les tancades a diferents centres.

Tancament al IES Damià Campeny
Tancament a Serveis Territorials d'Ensenyament

22:30h. Tancades festives
Des del grup de suport i l'organització es valora canviar alguna ubicació de col·legis electorals davant la dificultat d'ocupar-los tots prèviament

22:00h. Nova cassolada
Seguint la convocatòria dels últims dies, moltes llars mataronines se sumen a la cassolada. També ho fan els espais de votació on hi ha gent tancada.

21:30h. Possibles canvis de col·legis
Des del grup de suport i l'organització es valora canviar alguna ubicació de col·legis electorals davant la dificultat d'ocupar-los tots prèviament

20:40h. Un 'Morir a Bagdad' especial
El col·lectiu Amebeu Teatre, liderat pel director Josep Rodri ha anunciat per demà una representació de l'obra 'Morir a Bagdad' a davant dels Serveis Territorials d'Ensenyament, al Carrer Churruca. A les 23h es farà un assaig a tots els voluntaris que vulguin representar aquesta obra, estrenada el 2005. La representació especial es farà a les 24h.

20:09h. L'ordre de Trapero posa els col·legis en alerta
S'ha fet pública l'ordre del Major dels Mossos Josep Lluís Trapero que insta els policies a impedir la votació abans de diumenge a les 6h del matí. Això ha generat presses entre el col·lectiu de suport al Referèndum que vetlla per assegurar que hi hagi gent "defensant" els punts de votació.

19:25h. Les ordres del TSJC
De moment, cap cos policial ha fet acte de presència als centres de votació habilitats en els que hi ha persones tancades. Les ordres del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya passen per evitar la preparació del Referèndum però no per les activitats d'altre tipus que es convoquin.

18h. Segueixen les tancades
Desenes de persones responen a la crida i es tanquen als instituts de la ciutat.

16:40h. Concentrats a l'Alexandre Satorras
L'institut mataroní ja acull un grup que el manté obert i vigilat, segons ha informat Referèndum Mataró

16:25h. Grup de suport a Serveis Territorials
A la seu del Departament d'Educació ja hi ha un grup que manté i vetlla la instal·lació.

16:00h. Canals oficials de l'organització.
El grup de suport local al Referèndum ha fet públic el compte de Twitter https://twitter.com/ref1octmataro i el Facebook del mateix grup

15:ooh. Final de l'horari laboral i lectiu,
A les tres en punt s'ha acabat l'horari lectiu a molts dels centres de votació ubicats en escoles o instituts. També acabava la jornada laboral dels treballadors en dependències de la Generalitat. Comença llarga prèvia de la votació a 42 hores de l'obertura dels col·legis electorals.