Govern en 'stand by', Ajuntament paralitzat

L'horitzó de l'1-O ha suspès comissions informatives i fet ajornar el Ple de dijous

  • Redacció
  • Dijous, 28 Setembre 2017 17:34

Ajuntament Mataró

L'acció política de l'Ajuntament de Mataró les dues darreres setmanes es podria qualificar de serveis mínims. No hi ha cap vaga convocada però l'horitzó de l'1-O ha afectat per complet la rutina i el ritme de treball de l'administració local, en la seva dimensió política i la crisi oberta entre els dos socis de govern també hi ha ajudat. El PSC va acceptar la petició de CiU de deixar en stand by l'acció de govern en temes de ciutat arran del procés intern que els convergents fan per decidir si seguiran formant part del bipartit o, tal i com ha demanat fins i tot el PDeCAT, surten del govern. Les diferents comissions informatives de les àrees de govern s'han anat suspenent i han comportant que s'ajorni també el Ple Municipal ordinari d'octubre, que passarà a dilluns 16. Aquesta aturada no és del gust de tots els grups municipals.

L'activitat governamental i institucional és mínima durant els darrers dies. La crisi entre socis de govern arriba al punt que en les darreres 72 hores s'han produït fins a tres posicionaments públics del Grup Municipal de CiU dirigits al PSC. Que el Primer Tinent d'Alcalde es dirigeixi a l'Alcalde de forma epistolar i pública és si més no novedós.

Els diferents partits partidaris del Referèndum van demanar a inici de la campanya –i reforçar després de l'acció policial del 20 de setembre– la petició de suspendre les comissions municipals informatives, els òrgans amb representació dels grups on es dona compte de l'actuació dels diferents departaments de govern i s'hi informa dels dictàmens que posteriorment aniran al Ple. La Junta de Portaveus, davant el poc volum de punts i la circumstància, va acordar que el proper Ple Municipal s'ajorni a dilluns 16. Tots els actors confien que llavors es reprengui, amb normalitat i perspectiva clara a nivell municipal, l'acció de mandat.