Fernández pregunta a Bote si l'ordre a la Policia Local de retirar les pancartes de l'1-O ha estat seva

El procediment habitual és requerir als partits i entitats que retirin les pancartes

David Bote i Quim Fernàndez

Joaquim Fernàndez, el cap del grup municipal de CIU a Mataró, ha enviat una carta a l'alcalde David Bote preguntant en relació a la retirada de pancartes per part de la Policia Local i el personal de Manteniment de l'Ajuntament. Les pancartes van ser penjades per entitats i partits municipals i feien al·lusió a la campanya del Referèndum. En lloc de requerir als partits i entitats la seva retirada, el procediment habitual, s'ha ordenat a la Policia Local i a personal municipal que ho faci.

Per aquest motiu, Fernández demana explicacions a l'alcalde per saber d'on prové aquesta ordre que, des del seu punt de vista, és un atac a la democràcia i a la llibertat d'expressió. Considera que una ordre com aquesta no pot have procedit de l'alcaldia i aprofita per preguntar quines mesures es prendran sobre la persona responsable.

El grup municipal també ha rebut la denúncia de ciutadans advertint que personal de l’empresa de neteja està retirant cartells col·locats a les façanes, sense que aquests incompleixin la normativa.