Bote: “La crisi que patim s'ha de resoldre votant”

L’Alcalde penja a les xarxes socials un escrit crític tant amb Rajoy com amb Puigdemont

  • Redacció
  • Dilluns, 25 Setembre 2017 14:24

Ciutat 2014/2015, Bote 1

És habitual que l’Alcalde de Mataró David Bote faci públic a través de les xarxes socials alguns posicionaments polítics de caràcter personal. Aquesta setmana, en plena mobilització ciutadana pro-Referèndum, el batlle local ha penjat un al·legat contra la polarització en què reparteix crítiques tant a Rajoy com a Puigdemont i en la qual apunta a una votació acordada com la solució a la situació actual. "Com a demòcrata i com a ciutadà estic convençut que la crisi que patim s'ha de resoldre votant. Hem de prendre la paraula sobre el nostre futur. Però jo vull fer-ho amb totes les de la llei i amb totes les garanties", apunta en el seu text Bote que hi afegeix que "llavors, el meu vot serà per una Catalunya rica i plena, en una Espanya plural i oberta i en una Europa de pau i progrés".

Bote assegura que "Rajoy no encerta les causes que hi ha en el descontentament de molts catalans i catalanes" i assegura que "això no va només de policies, jutges i llei, això també ha d'anar de parlar, escoltar-se, entesa i negociació". En aquest sentit assegura que "s'ha d'aplicar la llei, òbviament, però s'han d'obrir vies polítiques de diàleg i d'entesa".

Crida de Festa Major 2017

"Es nota la tensió a Mataró"

Bote qualifica de "púgils de la tensió" als Presidents espanyol i català i assegura que "cadascun busca la derrota i humiliació de l'altre, i així no hi ha sortida". També apunta que "cada dia les posicions estan més enconades i serà difícil reconduir-ho, a Mataró la tensió es nota i es viu".


En la part final del seu redactat, Bote assegura que "Jo no sóc independentista. Em considero un ciutadà lliure; em sento català, em sento espanyol i em sento de Mataró. Em costa entendre com hem arribat aquí i encara més em costa imaginar-me com ens en sortirem d'aquesta. Quan estàs en un carreró sense sortida, no podem accelerar i estimbar-nos contra la paret. Aquesta no és la solució, la solució és maniobrar."