Protesta multitudinària a Mataró contra l'actuació de la Guàrdia Civil

Els mataronins es van concentrar de nou davant l'Ajuntament a les vuit del vespre, mantenint el clam contra les decisions preses per David Bote

  • Laia Mulà / Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 21 Setembre 2017 10:25

Concentració contra l'actuació de l'Estat a Catalunya

Mataró també protesta contra l'actuació de la Guàrdia Civil a la Generalitat, on ahir van fer diverses detencions i escorcolls pel Referèndum. Es tracta d'una reacció dirigida pel Govern Espanyol que va indignar la societat catalana, la qual va sortir als carrers de Barcelona o davant els Ajuntaments de les seves ciutats en concentracions multitudinàries. A Mataró prop de tres-centes persones van omplir l'espai de davant l'Ajuntament a les dues del migdia. Aquesta concentració, però, va ser molt menor que la que va tenir lloc a les vuit del vespre del mateix dia, on centenars de persones omplien aquest espai i part de la Riera de la ciutat. 

A més, a molts indrets de la ciutat es va poder sentir els cops de la cassolada popular que es va portar a terme per continuar protestant a les deu del vespre. Petits i grans s'organitzen contra els fets de les darreres hores a Barcelona, epicentre de les protestes, i als diversos municipis del territori però tots els manifestants tenen una premissa en comú: rebutjar les actuacions del govern des d'una via pacífica. 
Concentració contra l'actuació de l'Estat a Catalunya

Trontolla l'estabilitat de la política local

Es van poder sentir crits demanant la independència per Catalunya i en favor del Si, així com crits de rebuig a les decisions polítiques que ha pres en les darreres setmanes l'alcalde de Mataró, David Bote.