La concentració per l'operació anti-Referèndum es converteix en un clam contra Bote

Crits a favor d'una moció de censura i bronca a Fernàndez perquè trenqui el govern municipal

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimecres, 20 Setembre 2017 16:02

Concentració contra l'actuació de l'Estat a Catalunya

Més de mig miler de persones s'ha concentrat avui dimecres al migdia davant l'Ajuntament per censurar l'operació policial contra diferents departaments del Govern de la Generalitat que hi ha oberta a Barcelona des de primera hora del matí. La convocatòria, que ha corregut per xarxes socials, ha congregat a representants de forces polítiques, nombrosos treballadors de l'Ajuntament i ciutadans amb estelades o cartells del referèndum en una concentració d'uns 20 minuts que ha incrementat, en clau local, la pressió sobre l'Alcalde David Bote.

Després que fos el President d'Òmnium Cultural Carles Estapé l'encarregat de llegir un manifest que es comprometia amb la llibertat i la democràcia, en el torn de les diferents forces polítiques el públic ha recriminat a Quim Fernàndez, regidor de CiU, la permanència del govern i ha clamat repetidament "fes fora en Bote!" mentre l'edil intentava intervenir.

Concentració contra l'actuació de l'Estat a Catalunya

La convocatòria a Mataró es va fer en paral·lel amb altres municipis després de tot un matí intens de notícies amb una catorzena de detinguts i una important operació policial en departaments de la Generalitat i altres empreses i domicilis contra els preparatius del referèndum

Concentració contra l'actuació de l'Estat a Catalunya

La possible moció de censura

Una possible moció de censura ha planat de seguida en l'ambient. L'ha demanat bona part dels concentrats i també se n'ha fet ressò la portaveu de Volem Mataró, Montse Morón, que ha asegurat que li donarà suport "si es presenta com a projecte de ciutat". Abans de Morón, el portaveu d'ERC Francesc Teixidó ha assegurat que "aquest moviment va començar al carrer i acabarà al carrer i a les urnes, l'1 d'octubre a Mataró votarem!". El públic ha repetit diferents consignes com "no tinc por" o "fora la bandera espanyola". Carme Polvillo, regidora de la CUP, ha intervingut per recordar que "la Fiscalia ja té noms de companys de Mataró, identificats per voler democràcia" i ha fet una crida a la mobilització fins la data del referèndum i també el propi 1 d'octubre: "Caldrà sortir a passejar des de primera hora, amb calma, per assegurar al carrer que podem votar".

Entre els concentrats hi havia representants i regidors dels partits sobiranistes i també d'ICV-EUiA. Tots els regidors de CiU eren presents i han estat testimonis del clam de la gent concentrada 24 hores després de fer públic un procés de debat intern sobre la continuïtat del pacte de govern local.

Concentració contra l'actuació de l'Estat a Catalunya

Ho hem seguit en directe des del Facebook del Tot Mataró