Modifiquen els pressupostos municipals del 2017

El Ple aprova la modificació per fer actuacions per valor d'1 milió d'euros, que es destinaran a adequar l'entorn de l'institut de les Cinc Sénies o a Mataró Audiovisual, entre altres inversions

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Divendres, 08 Setembre 2017 14:00

Ple de setembre

El Ple Municipal de setembre va aprovar la modificació dels pressupostos del 2017 que permetrien fer un canvi de destinació de la despesa per sufragar noves inversions. Els diners necessaris per a les actuacions, per valor d'1 milió d'euros, procediran de l'estalvi d'interessos de préstecs (600 mil euros), d'un nou préstec (més de 200 mil euros) i de la disminució de l'aportació Mataró Bus respecte de la previsió incial.

La modificació va rebre els vots a favor del govern, C's i el PP i els vots en contra de VoleMataró i la CUP. La resta de formacions municipals es van abstenir. Segons va afirmar Juli Cuéllar, aquests diners haurien d'anar destinats a altres necessitats socials dels ciutadans de Mataró.
Ple de setembre

La modificació, per valor d'1 milió d'euros, servirà per adequar els entorns del nou institut de les Cinc Sénies, per augmentar la inversió al projecte integrador de m1tv i Mataró Ràdio, així com per actuacions de millora de la via pública, adequació d'equipaments administratius, inversions en equipaments esportius i l'adequació d'un espai d'activitats al Centre Cívic de Rocafonda. Els diners sobrants del pressupost inicial del Mataró Bus es destinaran a finançar diverses actuacions de l’àmbit de mobilitat, com l’habilitació d’aparcament a les antigues pistes de conduir.

Ple de setembre
Plantegen comprar edificis de PUMSA
El punt 9 del Ple de setembre, que plantejava l'adquisició d'immobles de PUMSA, va ser retirat finalment. L’adquisició estava valorada en més de 6 milion d'euros i comptava amb diversos immobles: com quatre finques de la ronda Barceló, una finca Avinguda Maresme o l'aparcament del subsòl de la plaça Gatassa, entre altres. El punt també proposava que la gestió d'aquest patrimoni continués a càrrec de l'empresa municipal. Diversos partits de l'oposició van criticar que la mala gestió feta en el passat repercuteixi en els pressupostos dels diners dels mataronins. Finalment, però, van retirar la proposta del Ple de setembre.