Mataró elimina els borbons del nomenclàtor

El Ple Municipal aprova canviar el nom de dos carrers de Mataró que tenien noms borbònics

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dijous, 07 Setembre 2017 19:55

Ple de setembre

El Ple Municipal de gener de 2016 va aprovar una proposta de resolució presentada per ERC MES, que demanava el canvi de nom de quatre espais públics que portaven denominacions borbòniques: el carrer Amàlia, el carrer Cristina, la ronda Alfons XII i el carrer Isabel II. El Ple Municipal de setembre de 2017, després d'haver sotmès el tema a debat per la comissió municipal del nomenclàtor, va presentar el resultat d'aquest a aprovació demanant el canvi de dos dels noms. Ara la ronda Alfons XII passarà a ser la ronda de la República i el carrer Isabel II es dirà carrer Isabel. Per altra banda, els carrers Amàlia i Cristina mantindran les denominacions respectives.

La modificiació ha estat aprovada pels vots a favor de totes les formacions excepte Ciutadans, el Partit Popular i Plataforma per Catalunya. Mònica Lora, de PxC, va defensar que els Borbons formen part “de la història del nostre país”.

Canvis a la xarxa de camins

El nomenclàtor municipal també es veurà modificat afegint el nom de 18 camins situats en sol no urbanitzable dins el territori mataroní. La decisió és la de mantenir els noms que són coneguts de manera popular i oficialitzar-ne la nomenclatura de la xarxa de camins.