El PSC denuncia una campanya “injusta i reprovable” contra Bote per l’1-O

El partit atribueix a divisions internes del PDeCAT l'amenaça sobre el trencament del pacte de govern

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 05 Setembre 2017 19:51

Ple de juliol

El PSC de Mataró ha volgut tancar files amb l'alcalde socialista de la ciutat, David Bote, i també amb els socis de govern del grup municipal de CiU, arrel de la darrera polèmica que ha esquitxat el govern municipal. El PDeCAT ha anunciat una consulta a la militància per decidir si manté o no el pacte de govern amb el PSC per la seva posició amb el referèndum, però els socialistes asseguren que l'amenaça respon únicament a la divisió interna entre el partit i el grup municipal de l'antiga Convergència. "Amb els cinc regidors del grup municipal la relació és bona", ha insistit a dir la portaveu socialista, Núria Moreno. Per la seva banda, el cap de files de CiU, Joaquim Fernández, evita fer declaracions sobre l'afer.

Tot i l'intent dels socialistes per mantenir la calma en el sí del govern municipal, els representants del PSC no amaguen el neguit que els suposa ser el focus de totes les crítiques dels independentistes en relació a la celebració del referèndum de l'1-O: "És injust i reprovable perquè el que diuen no és cert".

"Campanya interessada"

En aquest sentit, el primer secretari del PSC de Mataró i regidor d'Hisenda de l'Ajuntament, Joan Carlos Jerez, lamenta l'existència d'una "campanya interessada contra el PSC, volent fer creure que el fet que es voti o no depèn de la predisposició de l'alcalde". "El posen al centre de la diana", denuncia Jerez.

Amb tot, els socialistes asseguren que ara per ara el comportament dels cinc regidors del grup municipal de CiU és "correcte" i la intenció del PSC és mantenir el govern sociovergent fins a final de mandat. "Només trencaríem si es produís un acte de deslleialtat que no contemplem", explica Jerez.