El PP de Mataró, a favor de la incorporació dels Mossos a les reunions antiterroristes liderades per la Interpol

L'Ajuntament aprova per unanimitat una declaració institucional de rebuig als atemptats que inclou la petició per a una millor coordinació policial

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 05 Setembre 2017 15:44

Ple de juny

 L'Ajuntament de Mataró donarà compte al ple municipal d'una declaració de repulsa dels atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils, aprovada per unanimitat en junta de portaveus. El text, però, inclou també una petició expressa perquè els Mossos d'Esquadra s'incorporin "de forma immediata" a les reunions dels grups de treball antiterrorista liderades per la Interpol per tal d'assegurar una "coordinació més eficient" entre tots els cossos de seguretat. Tot i el vot favorable, el portaveu del PP a Mataró, José Manuel López, es reitera en l'argumentari del govern espanyol: "No tothom pot tenir-hi accés i el més important és que la informació es comparteixi".

Després que el govern espanyol hagi reivindicat que és l'Estat qui ha de vehicular la informació dels cossos policials en relació al terrorisme internacional –deixant fora els Mossos d'Esquadra–, l'Ajuntament de Mataró demana de manera unànime que la policia catalana s'incorpori a les reunions antiterroristes liderades per la Interpol. L'acord forma part d'una declaració institucional de rebuig dels atemptats, que es donarà a conèixer en el ple del pròxim dijous. El text demana la incorporació dels Mossos als grup de treball antiterrorista de manera immediata, amb l'objectiu de millorar la coordinació policial internacional.

La justificació del PP
Preguntat sobre el seu suport a aquesta iniciativa, el portaveu del PP a Mataró, José Manuel López, defensa que no tots els cossos policials poden ser a Interpol: "Algú es planteja que la Policia Local de Mataró hi sigui?", es pregunta. López afirma que el més important en aquest cas és que la informació es comparteixi. En aquest sentit, el portaveu dels populars a Mataró assegura que ha quedat demostrat que la informació "fluïa" i ha ironitzat sobre els presumptes avisos dels serveis d'intel·ligència dels Estats Units. "És evident que la informació fluïa, però ni aquí ni allà se li va donar credibilitat als avisos", ha etzibat.