Caldrà diluir l'orina dels gossos amb aigua

La nova ordenança municipal pels animals de companyia vol garantir la bona convivència entre els animals i les persones en l'entorn urbà, així com protegir-los

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Divendres, 07 Juliol 2017 13:06

Ple de juliol

El Ple Municipal va realitzar l'aprovació inicial per unanimitat de l'Ordenança municipal de Tinença, Protecció i Control Animal. El text inclou un seguit de mesures per garantir la protecció dels animals de companyia, així com per donar eines als tècnics per actuar davant les alteracions de convivència en l'entorn urbà entre animals i persones. Es tracta d'una ordenança municipal que controlarà la tinença de les mascotes i que imposarà sancions als que no compleixin la normativa.

Segons va presentar el regidor del PSC Joan Vinzo, alguns dels objectius són els de garantir una bona alimentació, higiene i qualitat de vida dels animals de companyia, així com fomentar que els carrers estiguin nets i la bona convivència. La redacció del text de 52 pàgines va comptar amb la participació de la Taula de Benestar Animal.

Les mesures aprovades

L'extens text contempla una llarga llista de mesures, algunes de les quals enumerades a continuació. En relació a tot animal domèstic, el propietari ha de tenir un domicili que doni garantia de la salut i benestar animal amb les condicions higiènic sanitàries necessàries. Tot i que la normativa està pensada per tot tipus d'animal de companyia, especifica que, en el cas dels gossos, cal treure'ls a passejar un mínim de dues vegades al dia, diluir la seva orina amb aigua, disposar de microxip i estar inscrit en el registre censal. A més, un gos de més de 25 quilos haurà de disposar d'un espai mínim de més de 25 metres quadrats en l'habitatge i no es pot quedar sol més de 12 hores.

Ple de juliol
Unanimitat al Ple
Els membres del Ple Municipal de juliol van coincidir en l'encert d'aquesta ordenança, que s'ha escrit amb diverses entitats vinculades amb els animals. Tot i això, Montse Morón, de Volemataró, va destacar la necessitat de fer campanyes de sensibilització ciutadana al voltant d'aquest tema així com incrementar la inversió per garantir tot el necessari.