Agricultura ecològica en una parcel·la municipal

El Ple aprova que un grup de pagesos puguin conrear un terreny situat a la Riera de Can Gener

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Divendres, 07 Juliol 2017 10:14

Ple de juliol

La parcel·la de propietat municipal situada a la Riera de Can Gener serà adjudicada per contracte a uns pagesos del Maresme que porten a terme agricultura ecològica. La concessió tindrà un lloguer mòdic de 60 euros mensuals i va ser aprovada pel Ple Municipal amb els vots favorables del govern, ciutadans, PP i PxC.

Segons Núria Calpe, regidora d'urbanisme de l'Ajuntament, es tracta de pagesos que “compleixen tots els requeriments” i és positiu perquè “passem de tenir una terra abandonada, a donar-li valor ecològic i productiu”. Va reconèixer que el preu és baix però considera que “un preu més elevat faria que no es llogués”.

Donar valor social a la terra

La resta de grups municipals es van oposar a la cessió d'ús perquè consideren que seria més beneficiós per a la ciutat cedir l'explotació de la terra a entitats del tercer sector. Montse Morón, de Volemataró, va demanar que des de l'Ajuntament s'acompanyi als col·lectius per engegar projectes d'aquests tipus, en lloc de cedir-ne l'ús sense acompanyament. Des de la CUP, Carme Polvillo va reclamar que, si es té l'oportunitat de posar en valor el sòl agrícola, “donem-li un valor social”.