ICV-EUiA reclama Mataronines Il·lustres

Reclama al govern que la Galeria de l’Ajuntament inclogui dones

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimarts, 04 Juliol 2017 18:49

 

Galeria de Mataronins Il·lustres

Mataró té una Galeria de Mataronins Il·lustres al primer pis de l’Ajuntament sense cap dona en aquest lloc d’honor. Per reparar aquest desequilibri, ICV-EUiA demana al govern que engegui el procés per incloure dones que per trajectòria puguin rebre el reconeixement de ser en aquesta relació. Asseguren que així es repararia “la invisibilització de les dones existent en el si de la història col·lectiva local”

El partit també demana que en procés hi tinguin un paper destacat els Consells d’Igualtat Dona-Home i el de Cultura i que el Govern es fixi com a objectiu la presentació dels expedients de totes les dones que hagin estat proposades com a mataronines il·lustres coincidint amb la celebració de Les Santes de l’any que ve.

Galeria de Mataronins Il·lustres

La Galeria
La Galeria dels Mataronins i Mataronines Il·lustres és una herència institucional que ve dels anys vint del segle passat, quan es va inaugurar amb el quadre del bisbe Francesc de Paula Mas i Oliver. La Galeria “... té la finalitat de perpetuar la memòria d’aquelles persones que han prestat distingits serveis al municipi o han tingut una trajectòria personal indiscutiblement meritòria”. Aquest és el text que consta al Reglament de protocol, honors i distincions de maig de 2010. De moment, catorze homes han estat distingits com a mataronins il·lustres i formen part de l’esmentada Galeria.