Mataró veu indicis d'estafa a les obres del Rengle

L'Ajuntament reclamarà a l'empresa encarregada del control pressupostari del projecte el retorn dels 1,7 milions que no es van justificar

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 04 Juliol 2017 09:37

El rengle

L'Ajuntament de Mataró reclamarà els 1,7 milions de les obres de l'edifici del Rengle que no es van justificar. La regidora d'Urbanisme, Núria Calpe, assegura que l'empresa encarregada del control pressupostari del projecte "no va complir la feina que se li va encarregar" i és per això que la fan responsable de la desviació de preus que va patir una obra iniciada el 2007 i que el consistori estarà pagant fins a l'any 2019. Tot i que els experts apunten que el cas pot tenir recorregut per la via civil, des del consistori s'aprecien alguns indicis d'"estafa", que podrien tornar a portar el cas per la via penal, segons ha reconegut el president de la Comissió de Seguiment del Rengle i portaveu del PP a la ciutat, José Manuel López.

Nuria Calpe

El moviment de terres

Calpe i López expliquen que la desviació de preus que afecta la partida de moviment de terres de l'obra té elements que poden fer pensar que es tracta de quelcom més que una mala gestió. L'empresa contra qui es presentarà la demanda va passar per terres contaminades unes terres que no ho estaven.

La tramitació de la reclamació tot just inicia ara el seu curs. A partir de l'auditoria del projecte elaborada per un perit extern, el secretari i l'interventor municipal faran un informe que s'elevarà a un bufet d'advocats extern perquè porti el cas davant els tribunals.

L'Ajuntament confia acabar recuperant els diners tot i ser conscient que el plet es pot allargar alguns anys.