Volen apostar pels horts urbans a Mataró

El Ple Municipal de juny va aprovar la proposta per a dur a terme aquests horts, que serviran per recuperar espais buits convertint-los en espais verds

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dimarts, 06 Juny 2017 16:50

Ple de juny

VoleMataró va presentar una proposta de resolució per desenvolupar o impulsar horts urbans a la ciutat perquè, segons va destacar Montse Morón, “és una alternativa sostenible des del punt de vista econòmic, mediambiental i social”. La proposta destacava que aquestes iniciatives creen una estructura urbana més sostenible i recuperen espais buits convertint-los en espais verds i sol·licitava al consistori que al llarg d'aquest any faci actuacions per impulsar-los.

Tots els regidors del Ple Municipal de Mataró van recolzar la iniciativa. Des de la CUP, Carme Polvillo va deixar clar que “no podem permetre'ns tenir espais en desús que no saben què fer-ne” i per aquest motiu van instar al govern a posar dates per desenvolupar la proposta que, “a poder ser, siguin anteriors al 2022”.

La cronologia

L'any 2006, el consistori es va comprometre a estudiar la possibilitat de crear una xarxa d'horts urbans. El 2012, en una reunió amb l'AAVV del barri de Cerdanyola i altres entitats, es va acordar que si les entitats presentaven projectes d'horts urbans, l'Ajuntament les posaria en marxa. Van presentar els projectes però no es van posar en funcionament perquè, segons va afirmar Núria Calpe durant el Ple de juny, l'AAVV volia desenvolupar els horts “en un espai d'edifici catalogat que ja estava llogat”, és a dir, que entraven en conflicte, va afirmar.

El Pla de Buits
Núria Calpe va destacar que a finals d'aquest mes presentaran el Pla de Buits, que posarà a disposició de les entitats sense ànims de lucre l'accés als espais buits de la ciutat, els quals poden ser susceptibles de ser ocupats per algun projecte. Les entitats podran concursar per a crear no només horts, sinó projectes de caràcter divers.