Els edificis públics tindran canviadors per a nadons a les zones accessibles per homes i dones

L'Ajuntament va aprovar la proposta de resolució de C's que també contempla instar als edificis privats a instal·lar-ne

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dimarts, 06 Juny 2017 13:45

Ple de juny

Implantar canviadors per a bebès en zones accessibles tant pels homes com per a les dones en els edificis públics és el que sol·licitava la moció presentada per C's en el Ple Municipal de juny. A més, la proposta de resolució també preveu incentivar els privats a què n'instal·lin. La mesura, que va rebre tots els vots a favor a excepció dels de VOLEMataró i ICV-EUiA, busca facilitar i afavorir els canvis que fomentin una societat més igualitària.

Els vots contraris dels regidors de VOLEMataró volien denunciar que “cal més pedagogia cap a una major consciència social per a una societat que és masclista i patriarcal”. El motiu és que, des del seu punt de vista, la mesura manca de lògica “per aconseguir una societat més igualitària”, tal com s'exposava a la proposta.

Estudiaran bonificar els establiments privats que en continguin
Els quatre acords de la proposta de resolució contemplen instal·lar com a mínim un canviador per planta en edificis públics, accessible pels dos sexes, estudiar la bonificació en l'impost d'obres pels establiments privats que n'instal·lin i per nous locals que en continguin, així com informar-ne als beneficiaris.