Cas Can Quirze: Hi haurà denúncia penal dels veïns si no els suspenen l'última derrama

L'associació de propietaris també traslladarà l'expedient dels sobrecostos de les obres d'urbanització a la Fiscalia Anticorrupció

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 22 Maig 2017 11:56

Can Quirze

El cas del sobrecost de les obres de la urbanització de Can Quirze passa de pantalla. En una assemblea entre els diferents propietaris de la denominada unitat d'actuació 72 –la part més antiga de la urbanització– els veïns van aprovar per majoria absoluta iniciar la via penal contra els màxims responsables polítics de l'urbanisme a Mataró els últims 16 anys, des del 2001 a Mataró, a no ser que a última hora l'Ajuntament suspengui cautelarment el cobrament de les últimes quotes, amb les que els veïns no estan d'acord.

Concretament l'acord dels propietaris de Can Quirze és el d'instar un despatx penalista a estudiar el cas i iniciar una acció que superaria la que està oberta ara mateix als jutjats, del contenciós-administratiu. Els veïns també sol·liciten, emparant-se en les declaracions de Núria Calpe on assegurava que anys enrere PUMSA havia actuat "sense rigor jurídic" que se suspengui el compte de liquidació definitiu i el termini anunciat pel pagament de les últimes quotes de les obres que s'imputen a cada propietari. Els afectats han fet arribar a l'Alcalde una carta –a la que també han tingut accés la resta de grups municipals– on sol·liciten una trobada per resoldre la situació. Hi proposen que s'aturi el cobrament de les últimes derrames mentre no es resolgui el recurs contenciós administratiu.

Can Quirze

Primer, el contenciós

Fins al moment, l'associació de propietaris havia presentat un contenciós per aturar el cobrament d'unes quotes que, asseguren, no està demostrat que pertoquin a les obres fetes a la seva zona. Ara, però, van a més i l'assemblea va autoritzar un pèrit judicial a estudiar la documentació de PUMSA, per contrastar les factures i, alhora, activar la via penal amb accions que anirien en contra dels alcaldes i regidors d'urbanisme dels darrers tres lustres. Això afectaria, doncs, als alcaldes Manuel Mas, Joan Antoni Baron, Joan Mora i David Bote i als regidors Arcadi Vilert, Ramon Bassas, Montserrat Rodríguez i Núria Calpe.

Demanen que comparegui César Fernàndez
Els acords dels veïns no es queden aquí. No només autoritzen la via penal contra els polítics sinó que, en la mateixa assemblea, van acordar traslladar tot l'expedient a la Fiscalia Anticorrupció perquè estudiï si el cas podria constituir un cas subjecte a l'acció d'aquest ens judicial. A més, si la via penal prospera, els veïns volen que s'acrediti que les factures imputades corresponen realment a la unitat d'acció corresponent i és en aquest punt que sol·liciten com a testimoni la compareixença de César Fernàndez, exgerent de PUMSA.