Mataró vol una llei que garanteixi una mort digna

Tots els grups municipals excepte el PP i PxC voten a favor de la proposta de Ciutadans que vol reconèixer el dret de les persones malaltes a morir dignament

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dimarts, 11 abril 2017 11:39

Ple d'abril

Coincidint amb la notícia del suïcidi públic d'un malalt d'ELA que va reobrir el debat sobre el dret de les persones malaltes a morir amb dignitat, la Junta de Portaveus va aprovar la moció presentada per Ciutadans sobre la necessitat que la llei reculli el dret a una mort digna. La proposta va ser esmenada pel PSC i aprovada pels grups municipals amb els únics vots en contra dels membres de Plataforma i el Partit Popular.

Evitar el patiment innecessari
La proposta destaca la necessitat de legislar els drets i garanties que assegurin l'aspiració a morir dignament, va explicar el portaveu de Ciutadans. Així doncs, a la moció demanen que la llei contempli la possibilitat que els malalts rebutgin els tractaments si no els desitgen per evitar prolongar el patiment innecessari.

El Ple insta al Congrés a modificar la legislació

Entre els acords aprovats en la moció, el Ple Municipal reconeix el dret al respecte de la intimitat personal dels malalts; el dret a rebre una informació assistencial completa, clara i comprensible sobre la situació, els tractaments possibles i els efectes secundaris; el dret a l'accés a totes les cures pal·liatives integrals i el tractament del dolor, incloent-hi la sedació; entre altres. Així doncs, insten al Congrés dels Diputats a modificar la legislació reformant la llei orgànica 10/1995 per a la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.