La CUP demana més diners pels pressupostos participatius

La formació qualifica d’insuficients els diners que el govern municipal hi destina i exigeix un increment en la quantitat proposada

CUP cuellar

L’aposta pels pressupostos participatius és un dels elements clau del programa de la CUP a Mataró per tal de donar poder de decisió a la ciutadania a través de consells participatius i consultes populars. Opinen que són requisits fonamentals per aprofundir en la qualitat democràtica de la ciutat i critiquen que els recursos destinats als pressupostos participatius per part del govern municipal són insuficients. Per aquest motiu, demanen un increment en la quantitat proposada i denuncien que el govern fa servir els pressupostos participatius per aparcar les reivindicacions ciutadanes.

Les limitacions del pressupost

La proposta de procés participatiu presentada per la CUP i que es va aprovar el setembre del 2016 es basa en 6 fases. Segons la CUP, però, el seu desplegament es veu limitat perquè el pressupost es restringirà al capítol d’inversions i perquè el govern té previst destinar-hi 500.000 euros, una quantitat que consideren que cal incrementar.