Incògnita sobre el posicionament del govern davant el referèndum

L'oposició vol conèixer la postura del govern davant un possible referèndum d'independència i l'executiu respon amb evasives

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Dimarts, 07 Març 2017 17:36

La CUP insisteix en les contradiccions del govern municipal després que l'Alcalde David Bote expressés públicament que no col·laboraria amb el referèndum en una entrevista a Europa Press. Per aquest motiu en el Ple del mes de març Juli Cuéllar va demanar als regidors de CIU si continuarien donant suport al pacte de govern quan es convoqués el referèndum, pregunta a la qual Quim Fernández va respondre afirmativament.

Una postura indefinida

Des de l'oposició també van demanar al govern la seva postura oficial envers el referèndum, posicionament que no va acabar de ser definit en el Ple. El regidor Quim Fernández va expressar amb convenciment que el referèndum se celebraria dins la legalitat i va defensar que l'equip de govern no s'ha de posicionar amb cap postura concreta sobre aquesta qüestió, sinó que és llibertat de cada formació decidir-ne el posicionament sense que afecti el pacte de govern.

Ple de març

Bote acusat de saboteig

A més, Cuéllar va aprofitar per acusar David Bote d'intentar “sabotejar el referèndum” i va recalcar un cop més que el govern hauria de “fer un cop de cap i 'trencar peres'”. Fernández va respondre amb contundència que "és lícit que des de l'oposició es vulguin buscar escletxes" però que no trencaran el pacte.