Unanimitat per replantar arbres

La replantació de prop de 1.300 arbres a tota la ciutat serà una realitat entre el 2017 i el 2019 després de l'aprovació en el Ple Municipal per unanimitat

  • Laia Mulà / Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 03 Març 2017 11:03

Ple de març

L'Ajuntament tira endavant per unanimitat el Pla Director de l'Arbrat Viari de Mataró per replantar fins a 60 espècies d'arbres diferents, exemplars que en els darrers anys han mort o s'han hagut de retirar i no han estat replantats. Segons explica Moreno, regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, el pla pretén ser un instrument de treball que estableixi i defineixi elements com la mida adequada de l'arbrat segons la zona, les distàncies mínimes que han de tenir amb els edificis, les espècies més adients segons la zona i el tipus de sòl, entre altres característiques.

Una aposta de salut per la ciutadania

Mataró compta amb 25.000 arbres plantats a les zones verdes i els carrers de la ciutat que, per l'aprovació el pla, augmentarà de nombre entre el 2017 i el 2019. Millorar l'arbrat de l'espai públic aporta nombrosos beneficis per a Mataró i els seus ciutadans perquè redueix la contaminació, dóna beneficis per a la salut i, en definitiva, és un element cabdal per garantir la qualitat de vida de la ciutadania, segons considera Moreno. En definitiva, una aposta per la salut dels ciutadans de Mataró que ha estat recolzada per tots els grups municipals.