El pressupost s’aprova amb el suport de Ciutadans i PP i l’abstenció d’ERC i Volem

Crítiques des de l'esquerra per "l'aliança amb la dreta" del govern bipartit local

  • Redacció
  • Dilluns, 20 Febrer 2017 13:12

Ple extraordinari pressupostos

Ampli suport al pressupost de l’Ajuntament en el seu darrer tràmit, el Ple d’aprovació definitiva. Als vots dels dos grups municipals del govern, PSC i CiU s’hi van sumar els suports firmats de Ciutadans i el PP i les abstencions d’ERC i Volem. Això suposa que en una o una altra forma, els comptes tenen el suport dels cinc grups municipals amb més representació, 23 dels 27 regidors.

Aquesta xifra de suports és un èxit incontestable del govern que tira endavant un pressupost del Grup Ajuntament de fins a 166.147.229 euros que segons els propòsits anunciats “permetrà mantenir la despesa en temes socials, incentivar l’activitat econòmica, fer inversions per a millorar la ciutat i la promoció i projecció de Mataró”. D’aquests diners, el govern preveu destinar un total de 17 milions d'euros a inversions amb el ja anunciat fa setmanes primer pla d’inversions que té la ciutat en els últims cinc anys.

Ple extraordinari pressupostos
Respecte a l’aprovació inicial, el Pressupost de l’Ajuntament no ha variat en el seu total però sí s’han modificat tres partides: s’incrementa en 50.000 euros els destinats a la política d’habitatge social (per a lloguer social); 52.000 euros més a la seguretat a les platges atès que s’amplia la temporada de platges; i s’augmenta en 15.000 euros la partida destinada a la millora de les instal·lacions municipals. També disminueix en 117.000 euros la partida per a l’empresa de Mataró Bus.

Dues abstencions significatives

Les abstencions d’ERC i Volem són l’aspecte més significatiu del Ple Municipal de dijous passat. Tot i que Francesc Teixidó va mostrar-se crític amb el suport de la dreta als pressupostos i la cohesió entre els dos socis de govern, va definir l’abstenció dels republicans com “més a prop del no que del sí”. En una línia similar Montse Morón va assegurar que donava un vot de confiança al govern per la feina feta en habitatge o la Llei de Barris malgrat que el cor li deia de votar no.

Ple extraordinari pressupostos

Des del vot contrari, van ser vehements les crítiques de CUP i ICV-EUiA sobretot per les aliances del govern amb partits de la dreta. Fins i tot el mateix líder del grup de CiU, Joaquim Fernàndez, va demanar intervenir per defensar el pacte i els pressupostos. Tant Juli Cuéllar com Esteve Martínez van criticar el pacte “amb la dreta” i van criticar que no es tracti d’uns pressupostos “de rescat social”. Tant Mònica Lora, de PxC com la regidora no adscrita també van votar en contra.