Govern i Ciutadans signen pel pressupost però CiU s'esborra de la foto

Juan Carlos Ferrando reconeix que "hem sintonitzat i compartim idees i inquietuds" i aposta per ser un "estímul des de l'oposició"

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 14 Febrer 2017 19:12

Signatura pressupostos Ciutadans

"A treballar per Mataró!" ha exclamat el portaveu de Ciutadans Juan Carlos Ferrando després d'encaixar amb l'Alcalde David Bote. Era la manera de posar fil a l'agulla després de signar un pacte pel qual el partit taronja donarà suport al pressupost municipal. A la signatura s'ha absentat, a darrera hora, el Primer Tinent d'Alcalde Joaquim Fernàndez, del grup municipal de CiU. Els convergents s'estalvien una foto amb Ciutadans però els tres regidors del grup se sumaran al suport ja anunciat del PP i els pressupostos sociovergents superaran l'aprovació definitiva de forma folgada. Tant el regidor de Serveis Centrals Juan Carlos Jerez, com el representant de Ciutadans i el mateix Alcalde han destacat la sintonia mútua que ha propiciat un pacte en el qual el govern accepta la majoria d'al·legacions presentades.

Els regidors de CiU s'han absentat per ordre de l'executiva del PDECAT. El seu president, Alfons Canela, assegura que "no ens semblava bé l'escenificació d'un acord polític amb un partit en el que estem a les antípodes d'absolutament tot". En aquest sentit, Canela reconeix que "són uns bons pressupostos, amb inversions i dotacions importants per exemple en dimanització comercial" i agraeix "el suport de partits com el PP i Ciutadans" però assegura que "Ciutadans no és un partit de progrés com l'entenem nosaltres, ni en l'aspecte nacional ni social o sigui que no ens hi hem de fer acord polític". Canela agraeix als regidors convergents haver-se absentat de la signatura del pacte.

Un pacte "per sortir del pou"

Per a l'Alcalde Bote l'aprovació dels pressupostos "és l'hora de la política" i emmarca l'acord dins "el clima de buscar consensos, amb un debat honest i obert". També el mateix Ferrando ha reivindicat la "proximitat entre els dos partits" i ha assegurat que "després d'un inici de legislatura sense massa relacions ara veiem que podem col·laborar i nosaltres volem fer una aposta per la governabilitat sent un estímul des de l'oposició".

Signatura pressupostos Ciutadans

Ferrando assegura que "compartim les necessitats que té la ciutat com és la taxa d'atur i hem de comprometre'ns en la lluita per sortir d'aquesta situació". En aquesta línia enumera el seguiment de les apostes estratègiques de la ciutat, com el Mataró 2022 o el Districte Tecnocampus com "molt necessàries per sortir del pou". El mateix document aposta per la dinamització dels eixos comercials de tota la ciutat, per repensar l'oci nocturn "mantenint el Pla d'en Boet com una zona atractiva per a joves i gent del país, però fent-ho de forma sostenible, segura i neta" o per nous espais veïnals a Cerdanyola, El Palau o Rocafonda. El regidor de Ciutadans assegura que donen marge de confiança al govern però que farà "un seguiment trimestral d'aquest acord, que ha de servir per a la regeneració econòmica i social".

Al seu torn, Bote ha situat la signatura amb Ciutadans en el tarannà "de voluntat d'entesa i diàleg, tenint la responsabilitat com a compartida" i ressalta com amb el partit taronja i el govern "hem passat d'un no rotund a un acord, que no és un xec en blanc".