El PP vota a favor dels pressupostos municipals

El govern li ha acceptat el 90 per cent d’al·legacions i López confia que “l’estabilitat política faciliti l’econòmica”

  • Redacció
  • Dimarts, 14 Febrer 2017 13:23

José Manuel López, regidor del PP

Els dos regidors del Partit Popular votaran dijous a favor dels pressupostos municipals, ja que el govern ha acceptat el noranta per cent de les al·legacions presentades al projecte inicial. “Entenem que l’estabilitat política és un valor que ajuda a l’estabilitat econòmica i nosaltres som un partit possibilista i pragmàtic, no com els que parlen de deutes il·legítims o desobediències", assegura José Manuel López. El PP, que es va abstenir en la primera aprovació, fa gala dels compromisos que ha negociat amb el govern incidint en aspectes com la transparència, el desenvolupament del comerç tradicional i les noves zones del Sorrall i Mataró Parc o l'ampliació del Carnet Blau, entre d'altres. El PP ha de signar un pacte amb el govern abans del Ple d'aquest dijous.

José Manuel López es mostra content de l'acceptació d'una amplíssima majoria de les 32 al·legacions que els populars van presentar al govern. Entre aquest catàleg destaca el repartiment per tota la ciutat de la compra de pisos per a lloguer social, major transparència en el repartiment dels ajuts socials o repensar el model firal de la ciutat. En molts dels casos, el govern ha acceptat estudiar les mesures que proposa el PP, que demana que no quedin en el tinter. Per això proposa fer un seguiment i nomenar responsables polítics dels quatre àmbits amb plans estratègics endegats, com són el Mataró 2022, el Port, Iveco-Pegaso i el Tecnocampus o la publicació durant el primer trimestre d'aquest any de l'informe sobre l'estat de PUMSA que ha de servir "per repensar l'empresa i el seu futur a la ciutat", segons López.

Ocupació i comerç

Les al·legacions populars van en el sentit de facilitar la creació d'ocupació. En aquest sentit aposten per modular la formació juvenil als perfils més demandats pel mercat laboral, polítiques de foment del comerç tradicional i agilitzar els projectes del Sorrall i Mataró Parc per "generar-hi activitat econòmica".

Altres propostes populars que s'han acceptat és la recuperació en determinades zones i casos de l'antic servei de recollida de voluminosos, l'estudi exacte de les despeses i l'impacte econòmic dels esdeveniments culturals com Les Santes o una major aposta pels agents cívics a partir dels plans d'ocupació.