ICV-EuiA veu com una “trampa” la nova planificació escolar

Els verds es mostren favorables a la implantació del nou model d’instituts-escola, “però no a costa del tancament de línies públiques”, com subscriu el document que ha d’aprovar demà el Ple

  • M. Biel
  • Dimecres, 01 Febrer 2017 13:33

Roda premsa ICV

ICV-EUiA votarà en contra del document de planificació escolar que es presentarà demà al ple municipal del mes de febrer. Així ho ha anunciat el regidor Esteve Martínez, que lamenta que “sigui una trampa” en la qual s’hi amagui “la implantació d’instituts-escola a costa del tancament de línies públiques”. Pels verds, el que cal és “lluitar per reduir la ràtio fins als 20 alumnes”.

El regidor d’ICV-EUiA, Esteve Martínez, acompanyat de les militants del partit Montse Taberner i Conxita Calvo, han explicat que no donaran suport al document de planificació escolar que demà votarà el ple municipal perquè “té un redactat enganyós i, amb la boca petita, aposta pel tancament de línies de l’escola pública quan no seria necessari”. Segons els verds, el document aposta pel tancament d’entre 3 i 5 línies de l’escola pública en el termini de dos cursos escolars mitjançant la fusió d’escoles i la creació de nous projectes educatius com els instituts-escola.

Malgrat mostrar-se favorables a aquest nou model a la ciutat “perquè és una aposta per la innovació”, aquesta s’ha de fer “des de la reducció de l’alumnat per aula per així iniciar un procés de millora educativa”. Segons Calvo, “l’aposta dels 20 alumnes per aula ha de ser ferma i, fins i tot, és factible arribar a tenir instituts-escola sense retallar línies”. En aquest sentit, Taberner assegura que “si s’apostés per aquest camí, no s’hauria de tancar cap línia de P3 fins d’aquí a tres anys i es podria anar reduint la ràtio d’alumnes des dels 23 fins als 20 de forma progressiva”.

“Un error polític”

El seu vot contrari no només es basarà en aquest argument, sinó també en el fet que consideren que les negociacions amb la conselleria d’educació s’han fet “des de la resignació” i, en cap cas “s’ha tingut valentia política”, segons Martínez. Per això titlla la maniobra d’un “error polític”, i més encara quan “es tracta d’un document de voluntat, a partir del qual s’hagués pogut començar a negociar”.

ICV-EUiA troba aspectes “positius” en el document

Malgrat la crítica, Martínez va voler deixar clar que “no tot el nostre posicionament és contrari al document de planificació escolar”. Altres punts com l’obertura de la segona línia de l’escola Angeleta Ferrer, la reclamació del nou edifici pel Joan Corominas o la creació del nou institut de secundària. Així mateix, també es mostren a favor dels instituts-escola, de les adscripcions de les escoles públiques als instituts i de la substitució de l’edifici de l’escola Germanes Bartomeu.