Volem critica "la rivalitat contínua" entre Bote i Fernàndez

Presenta al·legacions per uns pressupostos "més humans, solidaris i constructius"

  • Redacció
  • Dimecres, 01 Febrer 2017 13:02

Ple de gener

Volem Mataró critica "la rivalitat contínua" entre l'Alcalde David Bote i el Primer Tinent Quim Fernàndez i assegura que "es tradueix en un fer campanya contínuament en els actes institucionals i en bars, recuperant el cafè amb els veïns de Joan Antoni Baron". És la principal crítica que el grup municipal que lidera Montserrat Morón fa al govern, ja que assegura que mentre els dos socis de govern rivalitzen "abandonen les seves prioritats que són presentar projectes que recuperin la ciutat". Per Volem "al govern sociovergent li falta relat de ciutat, molta comunicació i projectes" i és en aquesta línia que presenta al·legacions al projecte de PAM i pressupostos "prioritzant les necessitats de les persones més vulnerables". Demana un esforç al govern per donar suport als comptes, possibilitat que a hores d’ara refreda.

Volem es fa ressò del darrer informe de Benestar Social del propi Ajuntament per retratar una ciutat "fracturada" amb un 14 per cent de ciutadans amb problemes d'habitatge o precarietat i més de 800 infants sense poder fer tots els àpats. També asseguren que el Tercer Sector i els serveis socials estan "saturats i desbordats per una situació crònica i estructural". En temes de promoció de ciutat Volem retreu que en comerç l'Ajuntament "oblida els barris, i en aquests pressupostos, ni es contempla la possibilitat de fer un pla d'acció integral amb tot aquest sector, motivant al comerç de proximitat, al petit autònom i a les pimes". Volem defineix les seves al·legacions com a "molt realistes" i demanen al govern que les adopti perquè els comptes "siguin més humans, solidaris i constructius".

El criteri econòmic de les clàusules socials
Respecte de la reforma de les clàusules socials que l'Ajuntament ha anunciat per als subcontractes, Volem ho aplaudeix però demana "baixar més el criteri econòmic del 60 per cent al 50, cosa que es fa en altres municipis i que en els consells se'ls ha demanat per part d'alguns empresaris, sindicats i altres Grups Municipals". Pel partit aquesta mesura "permetria a petites i mitjanes empreses locals participar de les contractacions de l'administració pública, un tema no menor, en l'actual situació que pateix Mataró".