Bote no cedirà cap local municipal si es convoca un referèndum

L’alcalde de Mataró assegura en una entrevista a Europa Press que “s’ha de complir la llei”

  • Redacció
  • Dilluns, 23 Gener 2017 10:26

Ciutat 2014/2015, ple desembre david bote

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha deixat molt clar que no cedirà cap espai municipal si finalment la Generalitat convoca un referèndum sobre la independència de Catalunya. En una entrevista amb Europa Press, Bote ho ha justificat al·legant que “cal complir la llei” i ha assegurat que “en aquest procés, els alcaldes socialistes faran pinya”.

El govern de Puigdemont no s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Mataró per demanar-li que posi a disposició d’un eventual referèndum locals municipals de la ciutat perquè la gent vagi a votar. Però Bote ja ha deixat molt clar que, si això passa, l’administració del president català no tindrà la complicitat de la ciutat de Mataró.

El que més preocupa l’alcalde, però, és que “la gestió del procés polític no tingui conseqüències socials ni per a uns ni pels altres”, en el sentit que, segons Bote, “la credibilitat dels ciutadans pot quedar afectada en funció del que succeeixi” i per això afirma que “treballarà per desfer l’engany sobiranista”.

El PSC, formació clau

En la conversa mantinguda amb Europa Press, Bote també reivindica el paper dels ajuntaments en un moment convuls com l’actual. Per aquest motiu, reclama clarificar les competències dels municipis i concretar el seu finançament, tenint en compte que, a parer de l’alcalde, “estan sufragant molts capítols socials que, teòricament, hauria d’assumir la Generalitat”.

Amb tot, Bote aposta pel diàleg i aprofita per valorar el pacte amb CiU a l’Ajuntament de Mataró, un acord que qualifica de “satisfactori” perquè demostra que “el diàleg és la millor eina per governar”, però que no veu “extrapolable” a la política catalana.