Alfons Canela, nou president del PDeCAT a Mataró

L’advocat, proper al sector de l’exalcalde Joan Mora, vol treballar de la mà del grup municipal

  • M. Biel
  • Dilluns, 19 Desembre 2016 14:18

Canela_Penela

El candidat de renovació Alfons Canela va guanyar dissabte les eleccions per liderar la nova executiva del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a Mataró. L’advocat, proper al sector de l’exalcalde Joan Mora, es va imposar al que fins ara ocupava la presidència de la formació, Xavier Penela, amb el 56 per cent dels vots.

En declaracions a El Tot Mataró, Canela ha assegurat que el primer que farà serà “reunir el grup municipal perquè coneguin la nova executiva, posar les bases per tenir una bona entesa i per assessorar-los en tot el que puguem en la negociació del pressupost per l’any 2017”.

Precisament, el pacte de govern que el grup municipal té amb el PSC serà un altre dels primers eixos en què treballarà la nova executiva. Segons Canela, “s’ha de revisar què s’ha fet i com, sense entrar en punts concrets, sinó avaluar el projecte en general i sobretot la comunicació entre les dues parts i la visualització de la feina feta”. I, malgrat que no va posar dates a aquesta revisió, va sentenciar que “el plantejament del pacte ens pot fer canviar d’opinió”.

Primàries per elegir candidat

D’altra banda, Canela ha volgut deixar clar que de moment no contempla la possibilitat de presentar-se com a candidat del PDeCAT a les pròximes eleccions municipals del 2019. Tanmateix, sí que ha remarcat que lluitarà “perquè es tiri endavant un procés de primàries per elegir el candidat del partit als comicis”, un procés que li agradaria que es comencés a gestar en els pròxims mesos i que permetés presentar als associats dos o tres candidats de diversos perfils perquè quedi clar “el tarannà democràtic de la nova formació”.