Mataró s'adhereix al Pacte dels Alcaldes per a l'energia i el clima

La ciutat es compromet a reduir les emissions de CO2 en més d'un 40 per cent fins a l'any 2030

  • Marta Gómez // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 07 Desembre 2016 10:35

Ciutat 2014/2015, ple desembre david bote

Mataró se suma a una iniciativa de la Comissió Europea per lluitar contra l'escalfament de la Terra. Ho va determinar el Ple Municipal passat en aprovar l'adhesió de l'Ajuntament de Mataró al Pacte dels Alcaldes per a l'energia i el clima. Es tracta d'un pacte sorgit de diferents consultes i iniciatives de moltes ciutats europees que pretenen comprometre's principalment amb la reducció de les emissions de CO2 a l'atmosfera mitjançant actuacions d'eficiència energètica i relacionades amb les fonts d'energia renovables.

D'aquesta manera el consistori mataroní es reafirma amb la voluntat d'avançar cap a les polítiques eficaces per reduir la contaminació que ocasiona l'escalfament global. Concretament es compromet a reduir les seves emissions de CO2 en més d'un 40 per cent fins a l'any 2030 i a prendre mesures per reduir la vulnerabilitat als impactes del canvi climàtic.

Un compromís que s'ha de veure reflectit en l'elaboració d'un nou Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i pel Cima (PAESC) que el consistori es compromet a elaborar en un termini màxim de dos anys. Amb aquest nou Pla també s'haurà d'elaborar un informe bianual per part de l'Ajuntament que avaluï, controli i verifiqui els objectius marcats. Un informe que s'haurà de realitzar el Dia de l'Energia.

Compromís des del 2008

L'Ajuntament de Mataró ja s'havia adherit l'any 2008 al Pacte d'alcaldes per a una Europa amb energies sostenibles. Aleshores havia aprovat el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) conjuntament amb el Pla de lluita contra el canvi climàtic - Agenda 21.

A través d'aquí s'ha anat sumant a totes les iniciatives que han estat relacionades amb la sostenibilitat i el canvi climàtic, com ara la Declaració de Sant Sadurní d'Anoia per Renovar el compromís local pel Desenvolupament Sostenible i la lluita contra el canvi climàtic cap al 2030.