El PP presenta quatre al·legacions a les ordenances fiscals

Proposen quatre propostes perquè entenen que "s'ha acabat buidar les butxaques dels mataronins"

  • Marta Gómez
  • Dilluns, 05 Desembre 2016 10:34

Ciutat 2014/2015, jose Manuel Lopez 2

El Partit Popular de Mataró ha presentat quatre al·legacions a les ordenances fiscals del 2017. Aquestes al·legacions, alerten els populars, són "les línies vermelles per tal de donar suport a les ordenances".

Així, posen sobre la taula quatre propostes que, diuen, han de ser l'impuls per aprovar les ordenances genèriques i "poder negociar els pressupostos" què, asseguren, "que s'ha acabat buidar les butxaques dels i les mataronines i, en canvi, no disminuir la despesa de la maquinària municipal que no ha disminuït amb la mateixa intensitat".

IBI i plusvàlua

El PP Mataró proposa la congelació de l'IBI "després que aquest impost que paguem tots els mataronins hagi pujat des del 2011 sense parar". Els populars recorden que el 2012 es va produir un salt important de més de 10 milions d'euros que, asseguren, s'ha consolidat en els següents anys. Creuen, així, que en els últims 5 anys l'Ajuntament ha ingressat 50 milions d'euros i que, per aquest motiu, l'IBI "no pot pujar ni un euro més". A això els populars reclamen bonificacions sobre la plusvàlua dels edificis quan aquests provinguin d'herència o dació en pagament, ja que "l'increment del preu de la vivenda no és real".

Salari mínim i taxa de guals

Els populars també reclamen que s'apliqui "l'acord pel salari mínim de 1.000 euros que es va aprovar al juliol al Ple Municipal per tal de concedir el Carnet Blau" i també "la reimplantació de la taxa de guals amb el Pla de Mobilitat que s'està elaborant"

Amb aquestes quatre propostes sentencien que "si el govern municipal vol tenir més ingressos, no pot continuar augmentant impostos i taxes municipals", perquè "aquests ingressos han de provenir de l'estalvi en lloguers i despesa del propi Ajuntament".