Salvador Milà, nou director de serveis de l'AMB

L'exregidor i exconseller de Medi Ambient accepta l'encàrrec d'Ada Colau i encapçalarà la secció de l'Àrea Metropolitana

  • Redacció
  • Dilluns, 31 Octubre 2016 11:22

L'ecosocialista Salvador Milà

L’exregidor a l’Ajuntament de Mataró i exconseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Salvador Milà, va ser nomenat la setmana passada nou director de serveis de presidència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El càrrec va ser un oferiment de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Milà substitueix en el càrrec Josep Maria Carrera, en una reorganització de l'àrea de presidència de l'AMB, en la qual Milà té l’encàrrec de donar un nou impuls a l'entitat per la seva experiència en el camp de l’urbanisme, l’habitatge, l’aigua i els temes mediambientals.

Llicenciat en Dret a la Universitat de Barcelona, té despatx propi com a advocat a Mataró. Entre el 1979 I el 1984 va ocupar la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Mataró a les files del PSUC, i des de les eleccions del 1987 va formar part d’Iniciativa per Catalunya. Del 1992 al 1999 va ocupar la regidoria d'Urbanisme, però el 1999 va passar a l'oposició. Va deixar les seves responsabilitats polítiques municipals el maig del 2003.

El 20 de desembre de 2003 va ser nomenat Conseller de Medi Ambient i Habitatge en el govern d'Entesa de la Generalitat de Catalunya, càrrec que va ocupar fins al 20 d'abril de 2006. També va ser diputat al Parlament de Catalunya pel grup parlamentari d'ICV-EUiA entre 2006 i 2015.